tag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post1396410682994537537..comments2024-03-23T07:35:08.710+01:00Comments on Kuchnia u Krysi : Ciasto drożdżowe z owocamiKrystyna Bonerhttp://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-89376003285507524672017-06-06T14:06:56.505+02:002017-06-06T14:06:56.505+02:00Nie ma takiej konieczności. Ale często smaruję bla...Nie ma takiej konieczności. Ale często smaruję blaszkę tłuszczem, żeby papier dobrze przylegał do blaszki, wówczas nie przesuwa się podczas układania ciasta w blaszce. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-76172109376650820212017-06-06T13:18:43.509+02:002017-06-06T13:18:43.509+02:00Czy konieczne jest smarowanie blachy masłem jeśli ...Czy konieczne jest smarowanie blachy masłem jeśli wykładamy ją jeszcze papierem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-19708975043945888292014-05-11T19:11:48.785+02:002014-05-11T19:11:48.785+02:00Ups. Umknęło mi "dodanie pozostałego mleka&qu...Ups. Umknęło mi "dodanie pozostałego mleka".... Uzupełniłam. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-1209470735879120692014-05-11T13:26:45.841+02:002014-05-11T13:26:45.841+02:00Na co podgrzewać 500ml mleka , skoro użyte jest 20...Na co podgrzewać 500ml mleka , skoro użyte jest 200??? sławekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-36979632430342053252013-10-26T11:20:23.400+02:002013-10-26T11:20:23.400+02:00Każde ciasto może się znudzić i przejeść a drożdżo...Każde ciasto może się znudzić i przejeść a drożdżowiec to zawsze drożdżowiec, ale do tego ciasta trzeba mieć dobrą rękęi włożyć w nie serce coś na ten temat wiem. Twoje ciasto Krystyno wygląda znakomicie a ja właściwe przy kawie siedzę.... Dziękujemy!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05460069793292158782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-88535017371771317422013-10-25T23:33:11.158+02:002013-10-25T23:33:11.158+02:00niczym pokryte piegami :) bardzo apetyczne!niczym pokryte piegami :) bardzo apetyczne!Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-87790341265849728992013-10-25T21:21:50.408+02:002013-10-25T21:21:50.408+02:00Uwielbiam drożdżowe ,Twoje wygląda smakowicie ,a o...Uwielbiam drożdżowe ,Twoje wygląda smakowicie ,a owoce idealnie pasują do drożdżowego.<br />Pyszne zdjęcia !! Pozdrawiam.margaretkahttps://www.blogger.com/profile/16699808261107560464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-14354663393388837232013-10-24T23:54:28.955+02:002013-10-24T23:54:28.955+02:00Smakowicie wygląda! :)) Oj zjadłabym je właśnie te...Smakowicie wygląda! :)) Oj zjadłabym je właśnie teraz! Cudowne robi Pani wypieki... Ja próbuję, uczę się :)<br />http://vogueswing.blogspot.comvogueswinghttps://www.blogger.com/profile/06799327626680566641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-47960043211942252292013-10-24T22:59:12.381+02:002013-10-24T22:59:12.381+02:00Jak drożdżowe to tylko z owocami, piękne wyszło :)...Jak drożdżowe to tylko z owocami, piękne wyszło :)AJ.https://www.blogger.com/profile/04428065174794560536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-11592990227396799252013-10-24T20:51:32.257+02:002013-10-24T20:51:32.257+02:00Uwielbiam ciasto drożdżowe, szczególnie te z owoca...Uwielbiam ciasto drożdżowe, szczególnie te z owocami :) Pięknie Pani wypiek wygląda :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-81954833373992486102013-10-24T20:14:08.770+02:002013-10-24T20:14:08.770+02:00a przepis na kruszonkę Krys już podała :)
Pozdrawi...a przepis na kruszonkę Krys już podała :)<br />Pozdrawiam NinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-1324201950853852032013-10-24T17:55:05.985+02:002013-10-24T17:55:05.985+02:00U nas pyszne drożdżówki piekła Babcia, i tak jak T...U nas pyszne drożdżówki piekła Babcia, i tak jak Twoja mama - dosypywała wszystkiego na oko, a były najlepsze na świcie :)<br />Twoja wygląda bardzo kusząco :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-30356758697536192932013-10-24T16:31:45.118+02:002013-10-24T16:31:45.118+02:00Już czuję jak pachnie u mnie to ciasto. Ale, ale, ...Już czuję jak pachnie u mnie to ciasto. Ale, ale, najpierw moja Kinga będzie musiała się napracować, bo ja przepadam za drożdżowym ciastem. I jeszcze z borówkami. A może do tego kruszonka? JaśkoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-49231620217602473462013-10-24T15:54:33.932+02:002013-10-24T15:54:33.932+02:00Wygląda absolutnie doskonale! Jestem pod ogromnym ...Wygląda absolutnie doskonale! Jestem pod ogromnym wrażeniem. Przyznam, że ja też zawsze nie mogłam się nadziwić, że moja mama robi ciasto drożdżowe (i inne) z pamięci. To trudna sztuka! A jednak możliwa :) <br />Pozdrawiam :)Dzikowiechttps://www.blogger.com/profile/14201522746974730591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-4921377944906692332013-10-24T13:52:08.483+02:002013-10-24T13:52:08.483+02:00Ja też bardzo lubię zapach drożdżowego ciasta w do...Ja też bardzo lubię zapach drożdżowego ciasta w domu :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-24363609576666347492013-10-24T13:51:29.741+02:002013-10-24T13:51:29.741+02:00Dziękuję :)Dziękuję :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-77751943413168937422013-10-24T13:50:44.328+02:002013-10-24T13:50:44.328+02:00Znam drożdżówkę nocną. Polecam też babę drożdżową ...Znam drożdżówkę nocną. Polecam też babę drożdżową zaparzaną (też bez wrabiania). Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-49174160802808890022013-10-24T11:30:37.918+02:002013-10-24T11:30:37.918+02:00Bardzo lubię drożdżowce, ale ze względu na długie ...Bardzo lubię drożdżowce, ale ze względu na długie wyrabianie robię bardzooo rzadko. Polecam nocna drożdżówkę, nie trzeba wyrabiać , a smakuje dobrze:)Anulahttps://www.blogger.com/profile/06416778681513834018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-58944763258498368162013-10-24T10:21:13.565+02:002013-10-24T10:21:13.565+02:00pięknie się udało! ja kocham ciasta drożdżowe, za ...pięknie się udało! ja kocham ciasta drożdżowe, za ich smak i zapach w całym domu:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/11771268450673021686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-45809958840607376862013-10-24T10:00:26.896+02:002013-10-24T10:00:26.896+02:00masz rękę do drożdżowego, ładnie wyrosło i dzięki ...masz rękę do drożdżowego, ładnie wyrosło i dzięki żółtkom ładny kolorek, superAla piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-24926699203941520492013-10-24T09:46:37.105+02:002013-10-24T09:46:37.105+02:00Ciasto jest bardzo, bardzo puszyste, jak widać. Mn...Ciasto jest bardzo, bardzo puszyste, jak widać. Mnie też kiedyś było trudno się przełamać, żeby zrobić drożdżowe. Do czasu. Teraz piekę. A dzisiaj upiekę z Twojego przepisu. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05181384909479179302noreply@blogger.com