tag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post4050500998874327441..comments2024-03-23T07:35:08.710+01:00Comments on Kuchnia u Krysi : Domowy cukier waniliowy Krystyna Bonerhttp://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comBlogger49125tag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-40664227080178997232019-06-11T12:18:14.439+02:002019-06-11T12:18:14.439+02:00wiadomo, taki cukier zdecydowanie lepiej smakuje n...wiadomo, taki cukier zdecydowanie lepiej smakuje niż ten sklepowy.cukier waniliowyhttps://listonic.com/pl/czym-zastapic-cukier-waniliowy/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-32737020310480398532016-12-08T06:37:48.117+01:002016-12-08T06:37:48.117+01:00Oczywiście, że używać go można od razu po zrobieni...Oczywiście, że używać go można od razu po zrobieniu. Ale im dłużej postoi z tymi laseczkami wanilii, to nabiera smaku a i aromat jest intensywniejszy. To podobnie, jak w przypadku ekstraktu waniliowego. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-34445049977744629232016-12-08T00:20:36.635+01:002016-12-08T00:20:36.635+01:00Nie rozumiem dlaczego trzeba czekać tydzień lub dw...Nie rozumiem dlaczego trzeba czekać tydzień lub dwa. ja dzisiaj zrobiłam cukier waniliowy z przepisu pani ani starmach i nic w swojej ksiazce nie wspomniała że musi swoje odstac. wanilie zblendowalam razem z cukrem i gotowe brudi4https://www.blogger.com/profile/07140982399039151202noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-12422992965564746102016-04-15T20:15:43.807+02:002016-04-15T20:15:43.807+02:00Nie ma to jak domowy :)Nie ma to jak domowy :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-82311433770252531122016-04-15T19:09:37.988+02:002016-04-15T19:09:37.988+02:00Krysiu też robię taki cukier:)Krysiu też robię taki cukier:)Kuchnia Danusihttps://www.blogger.com/profile/08606416616450806288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-36775743159958017552016-03-02T13:48:31.931+01:002016-03-02T13:48:31.931+01:00Zaraz wykorzystam pomysł.Zaraz wykorzystam pomysł.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-64200768883116265092015-11-14T17:35:36.953+01:002015-11-14T17:35:36.953+01:00Oczywiście, że można użyć cukru trzcinowego :) Będ...Oczywiście, że można użyć cukru trzcinowego :) Będzie miał lekki karmelowy smak :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-67687905231745293832015-11-14T11:16:31.197+01:002015-11-14T11:16:31.197+01:00A można użyć cukru trzcinowego?A można użyć cukru trzcinowego?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-26698213999021942762015-04-19T21:26:26.180+02:002015-04-19T21:26:26.180+02:00Taki domowy cukier waniliowy jest najlepszy. Ma pr...Taki domowy cukier waniliowy jest najlepszy. Ma przecudowny aromat i już odrobina wystarczy, żeby przeniknął on nasze ciasta czy desery. To nie jakaś "wanilinowa" sklepowa podróbka. Mmm, już czuję ten wspaniały aromat. :)Meglyhttp://www.megly.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-61713625191184094032015-04-18T10:34:48.178+02:002015-04-18T10:34:48.178+02:00Też robię...pozdrawiam...Też robię...pozdrawiam...Barbara Bastambhttps://www.blogger.com/profile/00147592041112543763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-53572894117880428562015-04-17T15:23:40.244+02:002015-04-17T15:23:40.244+02:00Świetny pomysł - muszę koniecznie wypróbować :)Świetny pomysł - muszę koniecznie wypróbować :)Jolanta Strażychttps://www.blogger.com/profile/10663302034015728041noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-79999627712135603242015-04-17T12:36:57.212+02:002015-04-17T12:36:57.212+02:00Niby takie proste, a jednak nadal nie mogę zebrać....Niby takie proste, a jednak nadal nie mogę zebrać. Muszę się zmobilizować!Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-2907807069768514332015-04-17T10:30:45.636+02:002015-04-17T10:30:45.636+02:00Robię często :) Domowy jest świetny :)Robię często :) Domowy jest świetny :)Beatahttps://www.blogger.com/profile/09330993391521538024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-26631454117183676262015-04-17T00:26:19.900+02:002015-04-17T00:26:19.900+02:00Zawsze mam duży zapas - jest świetny. Aby nie wilg...Zawsze mam duży zapas - jest świetny. Aby nie wilgotniał wyjmuję puste laski i robię z nich ekstrakt :)Poezja Smakuhttps://www.blogger.com/profile/07487732438411330942noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-63651035573546555752015-04-17T00:14:05.152+02:002015-04-17T00:14:05.152+02:00U mnie to podstawa w wypiekach :)U mnie to podstawa w wypiekach :)http://mystylemyeveryday.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/14381359018145036893noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-81942748135654284982015-04-16T18:07:58.168+02:002015-04-16T18:07:58.168+02:00Używam tylko domowego, jest niezastąpiony :)Używam tylko domowego, jest niezastąpiony :)domowacukierniaewy.blox.plhttp://domowacukierniaewy.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-76851794763998140952015-04-16T13:32:16.324+02:002015-04-16T13:32:16.324+02:00Domowy cukier waniliowy robię już od kilku lat, je...Domowy cukier waniliowy robię już od kilku lat, jest bardzo aromatyczny i sprawia, że wypieki są smaczniejsze. Przede wszystkim wiemy co jemy! bo te w sklepach pozostawiają wiele do życzenia..Tysia Gotujehttps://www.blogger.com/profile/13723816972912242441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-88611619639182829412015-04-16T11:44:14.455+02:002015-04-16T11:44:14.455+02:00Dziękuję za odpowiedź,zrozumiałam.Pozdrawiam.Dziękuję za odpowiedź,zrozumiałam.Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-74946072833861837662015-04-16T11:43:35.176+02:002015-04-16T11:43:35.176+02:00Uwielbiam zapach wanilii! Chyba od razu cały taki ...Uwielbiam zapach wanilii! Chyba od razu cały taki cukier wykorzystałabym w kuchni na wypieki :)Marcelinahttp://www.pinkenvelope.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-61190919346689520172015-04-16T09:55:31.942+02:002015-04-16T09:55:31.942+02:00Witam. Ziarenka dodajemy do cukru, bo to one nadaj...Witam. Ziarenka dodajemy do cukru, bo to one nadają właściwego aromatu. Zrobiłam zdjęcie od góry słoika, żeby było widać, że znajdują się w nim zbrylowane ziarenka wanilii. Jeśli dodajemy cukier waniliowy np. do masy, a nie chcemy mieć ziarenek można go po prostu przesiać. Laski wanilii mogą w tym cukrze być przez cały czas. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-42940499964999655572015-04-16T08:58:58.851+02:002015-04-16T08:58:58.851+02:00Nie zrozumiałam,czy ziarenka też dodajemy do cukru...Nie zrozumiałam,czy ziarenka też dodajemy do cukru,bo rozumiem,że laski wanilii usuwamy przed użyciem do wypieku.Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-34900127423209196732015-04-16T08:52:55.392+02:002015-04-16T08:52:55.392+02:00robię identyczny, jest najlepszy :-)robię identyczny, jest najlepszy :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-3845519822896805702015-04-16T08:25:19.083+02:002015-04-16T08:25:19.083+02:00Najlepszy!!!! Najlepszy!!!! beata.kuśmirekhttps://www.blogger.com/profile/02355489317898386219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-51600020814242688522015-04-16T07:52:48.746+02:002015-04-16T07:52:48.746+02:00Krysiu wygląda cudownie !!Krysiu wygląda cudownie !!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00956085502827226354noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-67825881037331352832015-04-16T07:44:06.620+02:002015-04-16T07:44:06.620+02:00Dobry patent :)Dobry patent :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.com