tag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post647625765197737430..comments2024-03-23T07:35:08.710+01:00Comments on Kuchnia u Krysi : Bigos „wypasiony”... na zimę, na święta....Krystyna Bonerhttp://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comBlogger45125tag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-27492278344097176712019-12-09T12:41:04.011+01:002019-12-09T12:41:04.011+01:00Pewnie chodziło o mrożenie?
Jeśli mrożę potrawy, ...Pewnie chodziło o mrożenie? <br />Jeśli mrożę potrawy, to w pojemnikach plastikowych lub w woreczkach strunowych. Natomiast potrawy wkładane gorące do słoików i natychmiast zakręcane przechowuję w słoikach w lodówce. Długo. Niekiedy miesiąc, dwa... Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-73962848019683347912019-12-08T22:00:29.222+01:002019-12-08T22:00:29.222+01:00Czy można grozić w słoikach?Czy można grozić w słoikach?Aniahttps://www.blogger.com/profile/07531150938422549229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-43481412638685993092017-02-09T12:56:36.444+01:002017-02-09T12:56:36.444+01:00wcześniej dobrze kapustę odcisnąć a dokwaśić gdy z...wcześniej dobrze kapustę odcisnąć a dokwaśić gdy zajdzie potrzeba pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-8138290535439939172016-12-24T09:04:56.978+01:002016-12-24T09:04:56.978+01:00Lepiej go zagotować w garnku i gorący wkładać do s...Lepiej go zagotować w garnku i gorący wkładać do słoików. Wówczas czas się skraca. Jeśli włoży się zimny bigos do słoików a potem do garnka z zimną wodą, to trzeba czekać aż się zagotuje woda potem dobrze zagrzeje bigos. Myślę że od tego momentu trzeba około 30 minut pasteryzować. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-7443804102327108982016-12-24T07:08:30.344+01:002016-12-24T07:08:30.344+01:00A jak zimny bigos sie wlozy to ile trzeBa gotowac ...A jak zimny bigos sie wlozy to ile trzeBa gotowac ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-87182674447851049672016-12-23T21:23:30.166+01:002016-12-23T21:23:30.166+01:00Jeśli włoży się gorący bigos do słoików, to wystar...Jeśli włoży się gorący bigos do słoików, to wystarczy 15 minut pasteryzować. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-56988263290028639512016-12-23T19:19:12.727+01:002016-12-23T19:19:12.727+01:00A ile trzeba gotowac sloiki z bigosem ?A ile trzeba gotowac sloiki z bigosem ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-55592291551791277272016-12-20T21:52:30.236+01:002016-12-20T21:52:30.236+01:00Witam. Ja zdecydowanie wolę bigos ze słoika. Ale r...Witam. Ja zdecydowanie wolę bigos ze słoika. Ale rzecz gustu. Pozdrawiam :) Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-88944909680577767192016-12-20T20:39:44.909+01:002016-12-20T20:39:44.909+01:00WITAM ,PANI KRYSIU CZY BIGOS LEPIEJ MROZIĆ CZY DAW...WITAM ,PANI KRYSIU CZY BIGOS LEPIEJ MROZIĆ CZY DAWAĆ DO SŁOIKÓW ?Basia Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-4668526978907560922016-12-17T14:35:55.191+01:002016-12-17T14:35:55.191+01:00
Właśnie idę robić ten bigos, bo tak smakowicie g...<br /> Właśnie idę robić ten bigos, bo tak smakowicie go przedstawiłaś Krysiu, że nie można się oprzeć. Do tej pory robiłam bigos z mięsem mielonym - jest pyszny, ale Twój wypasiony - przypuszczam, że jest nie do przebicia - pozdrawiam :-) Moje Gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/14301524780164104451noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-43288535979759866252016-10-28T20:25:13.113+02:002016-10-28T20:25:13.113+02:00Bardzo się cieszę Grażynko. Mam nadzieję, że będzi...Bardzo się cieszę Grażynko. Mam nadzieję, że będzie smakował. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-5664438898467525292016-10-28T14:20:13.741+02:002016-10-28T14:20:13.741+02:00Będę robić bigos z Twojego przepisu. Jutro :-))Będę robić bigos z Twojego przepisu. Jutro :-))Nieco Starsza Dziewczynahttps://www.blogger.com/profile/11174800156396738260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-61672701572909166612015-12-21T23:07:22.887+01:002015-12-21T23:07:22.887+01:00Witam. Można dodać kapustę słodką. Podgotowaną i p...Witam. Można dodać kapustę słodką. Podgotowaną i podduszoną na niewielkiej ilości tłuszczu. Można dodać śliwki suszone. Wszystko wymieszać i zagotować. Mam nadzieję, że pomoże. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-4154805248664323152015-12-21T22:53:34.014+01:002015-12-21T22:53:34.014+01:00Mam pytanie,bigos wyszedł mi bardzo kwaśny,co mogę...Mam pytanie,bigos wyszedł mi bardzo kwaśny,co mogę do niego dodać,aby taki nie był?Proszę o radę.Dziękuję.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-28772096343469464422015-12-20T22:21:45.756+01:002015-12-20T22:21:45.756+01:00Podałam w przepisie. Pod koniec gotowania, razem z...Podałam w przepisie. Pod koniec gotowania, razem z pomidorami. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-76874360543812983702015-12-20T22:14:03.067+01:002015-12-20T22:14:03.067+01:00Witam,a to wino to kiedy dodać do bigosu?DziękujęWitam,a to wino to kiedy dodać do bigosu?DziękujęAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-60440382051336073202015-12-19T20:58:10.909+01:002015-12-19T20:58:10.909+01:00Witam. Uzupełniłam już wpis. Grzyby wystarczy mocz...Witam. Uzupełniłam już wpis. Grzyby wystarczy moczyć około 3 godziny. Ja zostawiłam na noc. A rano gotowałam około pół godziny. Grzybom dodanym do bigosu, który długo się gotuje taki czas wystarczy. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-82307579488493032352015-12-19T20:29:04.284+01:002015-12-19T20:29:04.284+01:00Witam,mam pytanie ile gotować grzyby i czy moczyć ...Witam,mam pytanie ile gotować grzyby i czy moczyć je całą noc?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-20733366682601266832015-11-26T17:52:50.796+01:002015-11-26T17:52:50.796+01:00Często bigos mrozimy. Jak znalazł, kiedy nie ma c...Często bigos mrozimy. Jak znalazł, kiedy nie ma co na szybko włożyc do garnka.;)<br />Moc pozdrowień. Barbarossahttps://www.blogger.com/profile/17907904436987701432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-61592385392444575892015-11-24T19:21:44.172+01:002015-11-24T19:21:44.172+01:00Ja bigos robię tylko na święta... to już niedługo ...Ja bigos robię tylko na święta... to już niedługo :)Królowa Karohttps://www.blogger.com/profile/00291508119998179640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-30853622799905381082015-11-24T19:14:17.277+01:002015-11-24T19:14:17.277+01:00Jak wypasiony to się wpraszam.Jak wypasiony to się wpraszam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06620383137254543932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-47919138841074917872015-11-24T16:33:43.752+01:002015-11-24T16:33:43.752+01:00...no to mi narobiłaś ochoty na bigos, bo przyznaj......no to mi narobiłaś ochoty na bigos, bo przyznaje, dawno nie robiłam...buziaki posyłam...Barbara Bastambhttps://www.blogger.com/profile/00147592041112543763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-51972278417692605022015-11-24T14:50:39.684+01:002015-11-24T14:50:39.684+01:00Ja jem jak mama zrobi, bo u mnie średnio moi panow...Ja jem jak mama zrobi, bo u mnie średnio moi panowie za bigosem przepadają :) Z dodatkiem wina jeszcze nie próbowałam :)Beatahttps://www.blogger.com/profile/09330993391521538024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-19182497699484141842015-11-24T13:27:41.983+01:002015-11-24T13:27:41.983+01:00Lubie taki bigosik, a potem łazanki z niego :) Pys...Lubie taki bigosik, a potem łazanki z niego :) Pyszota :DIwona T.https://www.blogger.com/profile/06461252846301111870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-63136088650765112612015-11-24T05:44:27.565+01:002015-11-24T05:44:27.565+01:00moja mama robi taki bigos.. <3 omnomn!
Ale nigd...moja mama robi taki bigos.. <3 omnomn!<br />Ale nigdy nie dodawaliśmy wina- ciekawy dodatek:)Salvador Dalihttps://www.blogger.com/profile/01685133314070344965noreply@blogger.com