tag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post7815368937808035212..comments2024-03-23T07:35:08.710+01:00Comments on Kuchnia u Krysi : Karczek pieczonyKrystyna Bonerhttp://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-64574485393117203332016-12-23T21:19:45.418+01:002016-12-23T21:19:45.418+01:00Witam. 2 kg karczek trzeba piec dłużej. Przynajmni...Witam. 2 kg karczek trzeba piec dłużej. Przynajmniej 2 godz. Najlepiej sprawdzić nakłuwając szpikulcem. Jeśli nie wycieka z mięsa czerwony płyn to znak, że jest dobrze upieczone. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-38478117164432145062016-12-23T17:53:25.893+01:002016-12-23T17:53:25.893+01:00Witam :) mam 2 kg karczek ile czasu powinnam go pi...Witam :) mam 2 kg karczek ile czasu powinnam go piec w piekarniku? PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04222101928378766225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-45553710674206806192016-12-23T17:49:03.747+01:002016-12-23T17:49:03.747+01:00Witam:) mam 2 kg karczek ile czasu powinnam go pie...Witam:) mam 2 kg karczek ile czasu powinnam go piec w piekarniku. PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04222101928378766225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-2347598812581759642016-12-03T11:43:48.138+01:002016-12-03T11:43:48.138+01:00Smakowicie wygląda! :-)Smakowicie wygląda! :-)Ejszetkahttps://www.blogger.com/profile/03073656654050080259noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-11544096731383713252016-02-22T22:39:39.987+01:002016-02-22T22:39:39.987+01:00Witam. Kiedy piekę mięso w rękawie, to nie przykry...Witam. Kiedy piekę mięso w rękawie, to nie przykrywam naczynia :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-66157970799907538222016-02-22T21:15:19.178+01:002016-02-22T21:15:19.178+01:00Może zadaję głupie pytanie, ale czy naczynie żaroo...Może zadaję głupie pytanie, ale czy naczynie żaroodporne włożyła Pani do piekarnika przykryte czy bez przykrywki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-63033686859759573312015-06-24T13:28:52.710+02:002015-06-24T13:28:52.710+02:00Cytując: "Jest doskonałą alternatywą na kanap...Cytując: "Jest doskonałą alternatywą na kanapki zamiast wędlin. Bardzo łatwo się przygotowuje, a smak... trudno się oprzeć" zgadzam się w zupełności :D Zdrowe i smaczne. Osobiście lubię dobrze doprawione mięso, dlatego też lubię zamarynować karczek kilka dni wcześniej. Często też, aby był bardziej soczysty to używam grubej strzykawki i dodaję marynaty też do środka mięsa. :D<br />Dzięki za przepis Robert_www.mojeprzepisy.plhttp://www.mojeprzepisy.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-56430678881374632072014-12-20T18:44:36.542+01:002014-12-20T18:44:36.542+01:00Witam. Taki karczek może poleżeć w lodówce do 5 dn...Witam. Taki karczek może poleżeć w lodówce do 5 dni. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-2232761973409310682014-12-20T16:50:36.153+01:002014-12-20T16:50:36.153+01:00Jak długo taki karczek może leżeć? Jak długo taki karczek może leżeć? EwelkaNMhttps://www.blogger.com/profile/04152637281996563415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-71008285905113201272014-08-23T19:17:07.992+02:002014-08-23T19:17:07.992+02:00Bardzo Ci dziękuje za cenne porady, jesteś wielka:...Bardzo Ci dziękuje za cenne porady, jesteś wielka:) Pozdrawiam.Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-72203498899403858512014-08-23T18:38:53.511+02:002014-08-23T18:38:53.511+02:00Ja łopatkę wykorzystuję do mięsa mielonego. Jeżel...Ja łopatkę wykorzystuję do mięsa mielonego. Jeżeli udałoby Ci się kupić piękną, zwartą, chudą łopatkę, to możesz zrobić w rękawie. W przeciwnym wypadku mięso nie będzie się nadawało do krojenia. Może się rozpadać. Najlepsze mięsa do pieczenia w rękawie to schab, karczek, szynka, polędwica. Pozdrawiam :) Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-88297670789776597402014-08-23T15:59:01.877+02:002014-08-23T15:59:01.877+02:00A dlaczego łopatka nie nadaje się do pieczenia w r...A dlaczego łopatka nie nadaje się do pieczenia w rękawie???A jak ją robisz, jeśli mogę zapytać?Pieczesz ją w piekarniku???Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-82454335399884385902014-08-23T14:20:13.887+02:002014-08-23T14:20:13.887+02:00Łopatkę można przyrządzić na wiele sposobów. Ja n...Łopatkę można przyrządzić na wiele sposobów. Ja nie piekłam łopatki w rękawie, bo uważam że się do tego nie daje. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-83965645203141174422014-08-23T13:24:50.228+02:002014-08-23T13:24:50.228+02:00Czy łopatka wg tego przepisu też będzie dobra???Mo...Czy łopatka wg tego przepisu też będzie dobra???Może być takie mięsko???Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-86544251538056186712014-08-21T15:23:41.211+02:002014-08-21T15:23:41.211+02:00Witaj. Myślę, że Twoje mięso jest suche, ponieważ ...Witaj. Myślę, że Twoje mięso jest suche, ponieważ za długo piekło się w piekarniku. Mniejsze kawałki mięsa pieczemy krócej. Przy 700 g wystarczyłoby 50 minut do 1 godziny (dot. pieczenia w rękawie).<br />O peklowaniu i przygotowaniu mięsa do pieczenia przygotuję osobny post. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-45863087246721151652014-08-21T10:10:48.640+02:002014-08-21T10:10:48.640+02:00Witaj Krystynko, tak jak obiecałam, piszę odnośnie...Witaj Krystynko, tak jak obiecałam, piszę odnośnie karczku, mięsko bardzo dobre.Faktycznie zapach w domu był taki,że szoki.Chyba ten zapach jest lepszy niż samo mięsko. Mam takie pytanie odnośnie tego mięska, jeśli piękę mniejszy kawałek, np.70 dag to czy zmniejszam czas pieczenia???ciut suchawe mi wyszło mięsko przy skórce. A drugie pytanie czy może znasz sposób, aby tak peklować mięsko aby w środku też było przyprawione? Zapewne sól peklowana i roztwór wodny, ale nigdy tego nie robiłam.Pozdrawiam LidiaLidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-9123447902580684292014-04-16T18:19:40.340+02:002014-04-16T18:19:40.340+02:00Upiekłam ten karczek wg Pani przepisu. Wyszedł dok...Upiekłam ten karczek wg Pani przepisu. Wyszedł dokładnie jak Pani podaje w przepisie. Pyszny i pachnie ziołami. Fajny pomysł na takie pieczone w domu mięso do chleba. Pozdrawiam, D.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-43165235167062928772014-03-30T17:38:14.468+02:002014-03-30T17:38:14.468+02:00Witam. Ja dodałam przyprawę KAMIS "Do mięsa d...Witam. Ja dodałam przyprawę KAMIS "Do mięsa duszonego", która w składzie ma m. in. gorczycę i kolendrę. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-57685113516699216762014-03-30T15:29:47.996+02:002014-03-30T15:29:47.996+02:00przyprawy do mięsa: z gorczycą i kolendrą, czy ta...przyprawy do mięsa: z gorczycą i kolendrą, czy tak nazywa się ta przyprawa , karczek wygląda znakomicie Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-59276163234627214522014-02-08T17:55:15.367+01:002014-02-08T17:55:15.367+01:00Trafny wybór. Mam nadzieję, że zasmakuję. Powodzen...Trafny wybór. Mam nadzieję, że zasmakuję. Powodzenia i ... smacznego. Pozdrawiam :) Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-18706704580624098922014-02-08T16:51:49.256+01:002014-02-08T16:51:49.256+01:00Właśnie wstawiłam otulony ziołami karczek do lodów...Właśnie wstawiłam otulony ziołami karczek do lodówki, jutro wstawię do piekarnika, po drodze z patelni. Zawsze go piekłam w prodiżu, ale jutro pieczyste zrobię w piekarniku. Twoje fotki są super, już mi ślinka leci :) Grażyna_1963https://www.blogger.com/profile/03765014129483646694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-60336406859886252292014-01-15T18:29:57.318+01:002014-01-15T18:29:57.318+01:00Oczywiście ,że lubię zestaw takich ziół :) Będę sz...Oczywiście ,że lubię zestaw takich ziół :) Będę szukać tych ziół w sklepach.Dzięki za coś nowego :) Nie ma to jak dobre Twoje pomysły i ich właściwe wykorzystanie przeze mnie:))<br />Serdecznie pozdrawiammargaretkahttps://www.blogger.com/profile/16699808261107560464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-69885980667083878172014-01-15T18:09:49.252+01:002014-01-15T18:09:49.252+01:00Zioła dalmatyńskie zawierają same pachnące składni...Zioła dalmatyńskie zawierają same pachnące składniki ziołowe: oregano, bazylię, majeranek, rozmaryn, czomber, tymianek i szałwię. Jeśli lubisz takie smaki, to polecam, bo w jednym opakowaniu jest cały zestaw. Pozdrawiam :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-1832751187358095302014-01-15T17:16:02.136+01:002014-01-15T17:16:02.136+01:00Ja robię taki sam - podobnie, ale bez ziół dalmat...Ja robię taki sam - podobnie, ale bez ziół dalmatyńskich ( nie znam i nie mam takich ziół) .Może coś więcej informacji nt. tych ziół ? Bardzo proszę ? Karczek jest bardzo smaczny , soczysty :) Bardzo lubię kanapkę : pieczywko + karczek +ćwikła :) Mniammm Robię go bardzo często :)) margaretkahttps://www.blogger.com/profile/16699808261107560464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3608891925400061237.post-27424291856206084372014-01-13T14:24:34.751+01:002014-01-13T14:24:34.751+01:00pieczyste domowej roboty to rarytas na kanapce, i ...pieczyste domowej roboty to rarytas na kanapce, i się tak nie błyszczy od żelatyny jak te ze sklepu!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05460069793292158782noreply@blogger.com