_______________________________________________
Sernik jagodowy na zimno
Sernik wiosenny
Puszysty sernik z aromatem piernika, pomarańczy i powideł śliwkowych
Sernik z borówkami i musem borówkowym
Sernik na zimno z truskawkami
Sernik marmurkowy z Nutellą
Sernik z rabarbarem
________________________________________________________________
Sernik śmietanowy już piekłam. Bardzo udany wypiek. A teraz ten makowy mnie kręci. Tak zachęcająco wygląda. Ale nie dodawałabym sera ricotta. Myślę, że się uda. Pozdrawiam, Bogusia
OdpowiedzUsuńSernik sernikowy nie równy. Ile przepisów, tyle smaków. Wczoraj upiekłam sernik makowy. Uważam, że jest najlepszy jaki jadłam. Sos na wierzchu jest zwieńczeniem całego dzieła. Super. Dziękuję za ten przepis. Miałam czym pochwalić sie przed znajomymi. n-Gosia
OdpowiedzUsuńDwa tygodnie temu upiekłam sernik bananowy z orzechami pekan. Nie ma przesady w tym co piszesz. Smakowitości. Razem z orzechami. A dzisiaj piekę sernik makowy. Mam nadzieję powtórzyć mój sukces piekarniczy.
OdpowiedzUsuńNajładniejszy jest sernik nowojorski, a najchętniej zjadłabym makowy i bananowy z orzechami. Sama nie wiem. Jest tutaj jak w cukierni
OdpowiedzUsuńWitam, dopiero teraz odkryłam Twojego bloga i żałuję, że wcześniej go nie widziałam bo już mam kilka potraw do zrobienia ale to po świętach. Krysiu, a teraz potrzebuję rady takiego mistrza jak Ty, upiekłam sernik na kruchym kakaowym spodzie i okazuje się, że spód sernika jest bardzo twardy.
OdpowiedzUsuńCzy miałabyś jakąś radę żeby go zmiękczyć? Czy przechowywać w lodówce, czy raczej nie?
Będę Ci bardzo wdzięczna jak mi odpiszesz. Życzę wesołych świąt.
Witam. Nie wiem co to za ciasto i dlaczego spód jest twardy. Może zrobić poncz z herbaty, wylać niewiele na tacę i wyłożyć na nią na chwilę ciasto. Może się wchłonie :) Ciasta zawsze lepiej przechowywać w chłodnym miejscu. Pozdrawiam :)
Usuńale pyszne propozycje serników :) normalnie ślinka cieknie :) Pozdrawiam Świątecznie :)
OdpowiedzUsuńNo i bądź mądry i wybierz. Wszystko piękne i wystawione jak w cukierni. Ja bym po kawałku każdego zjadła :)
OdpowiedzUsuńo rany, ile serników!!! osobiście najbardziej lubię taki tradycyjny ale ten z makiem muszę wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńhttp://lamodalena.blogspot.com
sernik z aromatycznym akcentem piernikowym bardzo smaczny,ale polewa za rzadka od wczoraj w lodowce, co zrobic? Ile przyprawy piernikowej dodac do glazury czekoladowej
OdpowiedzUsuńWitam do glazury trzeba dodać żelatynę. Musi się ściąć. Proporcje podałam w przepisie. Pozdrawiam :)
Usuńwitam jeszcz raz o poznej porze,koncze pieczenie,apropo glazury czekoladowo piernikowej.Zelatyne dodalam,ale w przepisie niema proporcji przyprawy piernikowej.POZDRAWIAM Krys.
OdpowiedzUsuńTrzeba dodać 1 łyżeczkę przyprawy. Uzupełniłam. Pozdrawiam :)
Usuńwybieram z jagodami i bórówkami. te owoce po prostu uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńsuper przepisy, na pewno coś wypróbuje
OdpowiedzUsuń