GRZYBY, PIECZARKI... POTRAWY Z DODATKIEM GRZYBÓW

Grzyby leśne w sezonie zbieramy w lesie wczesną jesienią  albo kupujemy na targu.
Natomiast grzyby hodowlane możemy kupić przez cały rok.  Są to np. pieczarki, boczniaki...
Są nieodzownym elementem wyrafinowanej kuchni i dzięki nim można tworzyć nowe, smaki, nowe dania. Grzyby dodajemy do zup, sosów, makaronów, a przede wszystkim do różnych dań z mięsem. Są doskonałym składnikiem wielu farszów.
Mam nadzieję, że z tego zestawienia podzielonego na "grupy", które skomponowałam dla Was, znajdziecie jakieś danie, które Wam zasmakuje, albo stanie się dla Was daniem numer jeden
i zaserwujecie je dla Waszych gości...

         ________________________________________________________________________

DANIA MIĘSNE












DANIA Z DROBIU




Roladki drobiowe z papryką i pieczarkami




   


Knedle z kiszoną kapustą, morelami, grzybami... wg Ewy Wachowicz








  


Kotlety pieczarkowe









SOSY
 
















DODATKI DO OBIADU


Bigos


  






MAKARONY.....
    

Muszle faszerowane pieczarkami








DANIA MĄCZNE
  

2 komentarze:

  1. Fajne i przydatne zestawienie. Jeszcze niedawno nie działała wyszukiwarka przepisów i miałam kłopot ze znalezieniem przepisu na pieczarki faszerowane. Teraz jest przejrzyście nie dość, że wyszukiwarka działa to jeszcze to zestawienie. Dzięki. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię te zestawienia "menu", bo można znaleźć to czego się szuka. Od kiedy korzystam z przepisów tego bloga poruszam się po nim jak po mojej własnej kuchni.
    Ciekawy i pomysłowy zbiór dań z grzybami. Wielokrotnie korzystałam i zawsze się sprawdza każdy przepis. Ostatnio zrobiłam naleśniki z farszem drobiowym i pieczarkami. Mówię wam, pychota:) Pozdrawiam, Elżbieta:)

    OdpowiedzUsuń