Dania
jarskie nie są mało atrakcyjnym substytutem potraw zawierających mięso, lecz
odrębnym ciekawym działem sztuki kulinarnej. Różnorodne przepisy w tej kategorii
pozwolą wegetarianom cieszyć się rozkoszami dań z patelni i eksperymentować z
farszami, które odpowiadają ich indywidualnym potrzebom
____________________________________________________________
Kotlety z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek
Warzywne „potworki”, czyli warzywa w cieście naleśnikowym, smażone w głębokim tłuszczu
Pulpeciki serowo-pieczarkowe
Zapiekanka z rybą, brokułem i pieczarkami
Jajka, jajka... sadzone, smażone...
Placki jaglane z jabłkami
Ziemniaki faszerowane, zapiekane
Placki ziemniaczane... tradycyjne, najlepsze
Placki z cukinii
Ziemniaki faszerowane, zapiekane
Placki ziemniaczane... tradycyjne, najlepsze
Placki z cukinii
Vol Au Vent, czyli...francuskie paszteciki
Placki ziemniaczane a'la pizza
Racuszki ziemniaczane
Ryżowe racuszki
Placki ziemniaczane na drożdżach
Patisony faszerowane soczewicą i pieczarkami
Knedle ze śliwkami
Bakłażany faszerowane kurkami
Jajecznica z kurkami
Placki z fasolką szparagową
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
Młoda kapusta z koperkiem i marchewką
Placki ziemniaczane z orzechami
_______________________________________________________
Uwielbiam ten serek. Często go robię. Dodaję dużo kminku. Taki smakuje mi najbardziej. Ewa
OdpowiedzUsuńLubię ten serek. Ja kupuję ser, stawiam (na przeczekanie) i robię. Pyszny. Czasami robię z pieczarkami. Hania...
OdpowiedzUsuńNie znałam takiego przepisu na kotlety pieczarkowe. Dla mnie jak znalazł, ponieważ jestem wegetarianką. A takie kotlety które "udają" mięsne to dobre rozwiązanie. Dzisiaj je zrobię. Magda
OdpowiedzUsuńPrzepis na kotlety pieczarkowe wydaje sie bardzo ciekawy. Zastanawiam sie tylko czy surowe pieczarki nie beda puszczaly za duzo wody podczas smazenia i powodowaly rozpadania sie kotletow...czy bulka tarta na tyle dobrze wiaze farsz ze nie bedzie z tym problemu?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Aleksandra
Witam Panią. Cieszę się, że przepis się spodobał. Mam nadzieję, że kotlety będą smakowały. Proszę bez obaw przygotować wg przepisu. Bułka tarta zwiąże masę na tyle, że pieczarki nie puszczą soku. Ich konsystencja (podczas przygotowania i po usmażeniu) przypomina mięsne kotlety mielone. Pozdtrawiam, Krys
UsuńWitam :) polecam krokiety z kapustom i pieczarkami są przepyszne miałam zaszczyt kosztować wykonania Pani Krysi na prawdę zna się na rzeczy więc śmiało polecam wszystkie :)
OdpowiedzUsuńJejku wszystko bym zjadła :) Uwielbiam takie dania :)
OdpowiedzUsuńJa tez wszystko bym zjadła :) Tak wszystko pięknie podane i bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuń