Placki kojarzą się przeważnie z tradycyjnymi plackami ziemniaczanymi, sporządzanymi z obranych surowych ziemniaków, do których dodaje się mąkę, jajka, przyprawy...
Ale przecież można zmienić smak tradycyjnych placków poprzez dodanie do nich innych, ulubionych składników, np. cukinię orzechy, ser pleśniowy... I tak można wymieniać.
Niech Wasza wyobraźnia nie przestaje Was zadziwiać i puśćcie w kuchni wodze fantazji piekąc placki ziemniaczane i nie tylko... na różne smaki
________________________________________________________
Placki jaglane z jabłkami
Placki z cukinii
Placki z fasolką szparagową
Placki ziemniaczane a'la pizza
Placki ziemniaczane tradycyjne
Placki ziemniaczane zapiekane z serem pleśniowym
Placki ziemniaczane z cukinią
Placki ziemniaczane na drożdżach
Placki ziemniaczane z orzechami
_______________________________________________________________________
Jest w czym wybierać. Placki i ja to tandem. Teraz czas na placki z dynią, bo z cukinią już robiłam. Nie robiłam z serem pleśniowym, a bardzo mnie zaintrygował ten przepis:)
OdpowiedzUsuń