Sosy przeznaczone są do wzbogacania smaku przygotowanych potraw. Ich lista jest długa i wciąż się rozwija za sprawą fantazji ich twórców, dzięki czemu nasze potrawy zyskują nie tylko na smaku ale również na wyglądzie
___________________________________________________
Sos pieczarkowy
Śmietanowy sos pomidorowo-bazyliowy
Sos pomidorowy z boczkiem i cebulą
Sos serowy z szynką
Sos z serem gorgonzola, ze szpinakiem
Beszamel... szybki i najłatwiejszy przepis na pyszny sos
Sos tatarski nie tylko do jajek
Pikantny sos z mango
Sos z białej rzodkwi
Sos musztardowy do pieczeni
Sos z suszonych grzybów
Sos z sera roquefort
Znam podbny przepis. Ale jeszcze lepszy z borowików (mogą być suszone). Domowy, to domowy. Alicja
OdpowiedzUsuńSmaczny jest domowy sos. Ja dodaję jescze koperek. Ależ wtedy pięknie pachnie. A.M.
OdpowiedzUsuńSos beszamelowy należy do moich ulubionych. Jest uniwersalny. Można zmieniać niektóre składniki i osiągamy niepowtarzalny smak. Mika
OdpowiedzUsuńDomowe sosy są kropką nad i w wielu daniach :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na zestawienie. Ale bym zjadła taki z suszonych grzybów :))
Przydatna ściągawka :)
OdpowiedzUsuńWłasnie korzystam z Twojego przepisu. Mam nadzieję, że uda mi się przygotować smaczny sosik :-))
OdpowiedzUsuń