piątek, 22 lutego 2013

Pomidorki faszerowane serem feta

Kolejna  propozycja na pyszną przekąskę:



Składniki:
1 opakowanie małych pomidorków
1 opakowanie ulubionego sera feta
1 ostra papryka
świeża bazylia
pieprz i sól do smaku
oliwa z oliwek

Wykonanie:
Pomidory umyłam, ostrym nożem odcięłam ich nasady, pozbyłam  się rdzenia i nasionek tworząc pojemne dołeczki. W to miejsce nałożyłam  farsz. W tym celu rozgniotłam  serek, dodałam kilka pociętych listków bazylii i papryczkę w plasterkach, sól i pieprz do smaku a na koniec oliwę z oliwek. Tak przygotowany farsz już był  gotowy do nadziewania pomidorków

 
 
 
Pomidorki  wyłożyłam na paterę na liściach sałaty i ozdobiłam bazylią i  papryczką.


 
Przygotowanie takiej przystawki jest warte zachodu, tym bardziej, że szybko się ją wykonuje a na stole pięknie prezentuje :) Krys

2 komentarze:

  1. Świetne połaczenie skłądników. Uwielbiam ser feta. Trafny pomysł. Dzięki, Max

    OdpowiedzUsuń
  2. Jesteś odkrywcza,wspaniała.Ja lubię pomysły na łatwe,smaczne jedzenie dla moich gości.Lubię z Twojego blogu-bardzo mi się podoba,wyszukiwać.Zawsze coś innego i nowego się trafi.Lubię pomidory,ser feta ,dzięki za wspaniały przepis.Jest naprawdę łatwy do wykonania.Pozdrawiam -Twoja fanka Margaretka.

    OdpowiedzUsuń