CIASTA BEZOWE



Bezy  są to  słodkie ciasta, które wypieka się w niskiej temperaturze z białek kurzych jaj z dodatkiem cukru. Bezy królują na stołach w różnych postaciach.
Można zrobić „bezową chmurę”, którą wypieka się na wierzchu ciasta, tworząc piękną i smaczną dekorację. Są też malutkie beziki, używane jako dekoracyjne elementy do deserów nie tylko lodowych, ale również kremów i musów np. owocowych.
Mam nadzieję, że znajdziecie tutaj takie ciasta z bezą, które zadowolą Wasze gusta smakowe i powrócicie na tę stronę, żeby upiec kolejne ciasta z bezą...

_____________________________________________


Pavlova


Szarlotka Afrodyta


Jesienne ciasto śliwkowe z bezową chmurą








Bezowa pokusa










Makowiec pod bezą








Dacquoise z malinami









Makaroniki








_________________________________________

1 komentarz:

  1. Z tego zestawu piekłam prawie wszystko. Oprócz makaroników i dacquoise. Pyszne wypieki. Wszystko smakuje i się udaje. Pozdrawiam, Marta

    OdpowiedzUsuń