SERNIKI

_______________________________________________



 






Sernik jagodowy na zimno

Sernik wiosenny


Puszysty sernik z aromatem piernika, pomarańczy i powideł śliwkowych


Sernik z borówkami i musem borówkowym


Sernik na zimno z truskawkami



Sernik marmurkowy z Nutellą






  



  

  








Sernik z rabarbarem


   














  


  

________________________________________________________________ 

14 komentarzy:

  1. Sernik śmietanowy już piekłam. Bardzo udany wypiek. A teraz ten makowy mnie kręci. Tak zachęcająco wygląda. Ale nie dodawałabym sera ricotta. Myślę, że się uda. Pozdrawiam, Bogusia

    OdpowiedzUsuń
  2. Sernik sernikowy nie równy. Ile przepisów, tyle smaków. Wczoraj upiekłam sernik makowy. Uważam, że jest najlepszy jaki jadłam. Sos na wierzchu jest zwieńczeniem całego dzieła. Super. Dziękuję za ten przepis. Miałam czym pochwalić sie przed znajomymi. n-Gosia

    OdpowiedzUsuń
  3. Dwa tygodnie temu upiekłam sernik bananowy z orzechami pekan. Nie ma przesady w tym co piszesz. Smakowitości. Razem z orzechami. A dzisiaj piekę sernik makowy. Mam nadzieję powtórzyć mój sukces piekarniczy.

    OdpowiedzUsuń
  4. Najładniejszy jest sernik nowojorski, a najchętniej zjadłabym makowy i bananowy z orzechami. Sama nie wiem. Jest tutaj jak w cukierni

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam, dopiero teraz odkryłam Twojego bloga i żałuję, że wcześniej go nie widziałam bo już mam kilka potraw do zrobienia ale to po świętach. Krysiu, a teraz potrzebuję rady takiego mistrza jak Ty, upiekłam sernik na kruchym kakaowym spodzie i okazuje się, że spód sernika jest bardzo twardy.
    Czy miałabyś jakąś radę żeby go zmiękczyć? Czy przechowywać w lodówce, czy raczej nie?
    Będę Ci bardzo wdzięczna jak mi odpiszesz. Życzę wesołych świąt.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. Nie wiem co to za ciasto i dlaczego spód jest twardy. Może zrobić poncz z herbaty, wylać niewiele na tacę i wyłożyć na nią na chwilę ciasto. Może się wchłonie :) Ciasta zawsze lepiej przechowywać w chłodnym miejscu. Pozdrawiam :)

      Usuń
  6. ale pyszne propozycje serników :) normalnie ślinka cieknie :) Pozdrawiam Świątecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. No i bądź mądry i wybierz. Wszystko piękne i wystawione jak w cukierni. Ja bym po kawałku każdego zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. o rany, ile serników!!! osobiście najbardziej lubię taki tradycyjny ale ten z makiem muszę wypróbować! :)

    http://lamodalena.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. sernik z aromatycznym akcentem piernikowym bardzo smaczny,ale polewa za rzadka od wczoraj w lodowce, co zrobic? Ile przyprawy piernikowej dodac do glazury czekoladowej

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam do glazury trzeba dodać żelatynę. Musi się ściąć. Proporcje podałam w przepisie. Pozdrawiam :)

      Usuń
  10. witam jeszcz raz o poznej porze,koncze pieczenie,apropo glazury czekoladowo piernikowej.Zelatyne dodalam,ale w przepisie niema proporcji przyprawy piernikowej.POZDRAWIAM Krys.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba dodać 1 łyżeczkę przyprawy. Uzupełniłam. Pozdrawiam :)

      Usuń
  11. wybieram z jagodami i bórówkami. te owoce po prostu uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń