PLACKI... NIE TYLKO ZIEMNIACZANE


Placki kojarzą się przeważnie z tradycyjnymi plackami ziemniaczanymi,  sporządzanymi z obranych surowych ziemniaków, do których dodaje się mąkę, jajka, przyprawy...

Ale przecież można zmienić smak tradycyjnych placków poprzez dodanie do nich innych, ulubionych składników, np. cukinię orzechy, ser pleśniowy... I tak można wymieniać. 
Niech Wasza wyobraźnia nie przestaje Was zadziwiać i puśćcie w kuchni wodze fantazji piekąc placki ziemniaczane i nie tylko... na różne smaki


________________________________________________________





Placki jaglane z jabłkami



Placki z cukinii



Placki z fasolką szparagową



Placki ziemniaczane a'la pizza



Placki ziemniaczane tradycyjne



Placki ziemniaczane zapiekane z serem pleśniowym


Placki ziemniaczane z cukinią



Placki ziemniaczane na drożdżach



Placki ziemniaczane z orzechami








     _______________________________________________________________________






1 komentarz:

  1. Jest w czym wybierać. Placki i ja to tandem. Teraz czas na placki z dynią, bo z cukinią już robiłam. Nie robiłam z serem pleśniowym, a bardzo mnie zaintrygował ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń