Składniki:
puszka kukurydzy
mix sałat (wg uznania, np. rzymska, lodowa...)
pomidorki koktajlowe
½ pęczka rzodkiewek
2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
sól i pieprz
sok z cytryny
łyżka oliwy
Wykonanie:
Sałaty umyłam, osuszyłam i podzieliłam na cząstki, do salaterki wysypałam kukurydzę odsączoną z zalewy, cebulki oczyściłam i pokroiłam drobno razem ze szczypiorkiem, pomidorki przepołowiłam. Do soku z cytryny dodałam sól i pieprz oraz oliwę. Sos dokładnie wymieszałam, żeby składniki dobrze się wymieszały.
Sałaty umyłam, osuszyłam i podzieliłam na cząstki, do salaterki wysypałam kukurydzę odsączoną z zalewy, cebulki oczyściłam i pokroiłam drobno razem ze szczypiorkiem, pomidorki przepołowiłam. Do soku z cytryny dodałam sól i pieprz oraz oliwę. Sos dokładnie wymieszałam, żeby składniki dobrze się wymieszały.
Na półmisku rozłożyłam wszystkie składniki sałatki, polałam sosem.
Sałatkę można podać jako dodatek do mięsa na obiad, albo do pieczywa. Ja uwielbiam ją jako przystawkę. Spróbujcie. Jest bardzo smaczna i zawiera źródło witamin. SMACZNEGO! Krys
Najlepsze są takie mix. Dodajesz co chcesz, a jaki efekt. Ładnie wygląda, Iwa
OdpowiedzUsuńTaką właśnie sałatkę zrobiłam dzisiaj na obiad. Lubię takie, które szybko się robi. Smaczna i ładnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTaką sałatkę uwielbiam.Polecam ,bo jest naprawdę fajna. Nam smakuje tj.rodzince.A rzodkiewka fajnie zaostrza smak. Prosta , smaczna ,zdrowa i do tego pięknie wygląda :))
OdpowiedzUsuńBardzo nam smakowala.Wesola,kolorowa,wiosenna:)
OdpowiedzUsuń