Lubię przystroić stół nie
tylko jakimiś ozdobami czy kwiatami. Podoba mi się kiedy talerzyki z potrawami,
przekąskami czy też dania główne również stanowią dekorację stołu. Pomysł na przekąskę w postaci
szaszłyków, który zaczerpnęłam z książki Kolekcja kuchni włoskiej bardzo przypadł mi do gustu. A Wam? Podoba się?
Składniki na 10 sztuk:
1 duże jabłko
10 plasterków szynki
dojrzewającej u mnie Prosciutto
gęsty jogurt np. typ grecki
Ponadto:
Wykałaczki do szaszłyków
Wykonanie:
Jabłka obrałam, następnie nożem,
za pomocą którego wycinam gniazda nasienne wykroiłam wałeczki o długości do 3
cm.
Jeśli spodobała się Wam taka przystawka, to zróbcie
.... Życzę SMACZNEGO! Krys
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz...
Uwielbiam ten rodzaj szynki, aż ślinka cieknie :-)
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska, niecodzienna, ale prosta w przygotowaniu :)
OdpowiedzUsuńJakie wykwintne szaszłyki :-)
OdpowiedzUsuńRobiłam takie ruloniki z awokado, są pyszne, a z jabłkiem nie, muszę spróbować:))
OdpowiedzUsuńale pychotka !! idealne na przystawkę na nie jedną okazję ! :)
OdpowiedzUsuńPomysł rewelacyjny:) Świetne połączenie smaków.
OdpowiedzUsuńPomysł na przystawkę znów do wykorzystania. Ale muszę jeszcze pochwalić zmiany wystroju bloga na bardzo pozytywne. Zrobiło się tak jak liftingu. Pozdrawiam, Luiza
OdpowiedzUsuńwyglądają na bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńfajna przekąska!
OdpowiedzUsuńRzeczywiście wykwintne i piękne!
OdpowiedzUsuńPychotka :) wykorzystam Twój przepis.
OdpowiedzUsuńCudowny pomysł na jesienną przystawkę :) a jak ładnie podane, oj skusiłabym się na jeden szaszłyczek.. :)
OdpowiedzUsuńPrezentują się bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńpyszna przekąska:)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają te szaszłyki! Super pomysł na składniki :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam prosciutto, wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńSzybko, prosto a jak smacznie i kusząco! :) Uwielbiam tego typu rozwiązania - cieszące oko i podniebienie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam też do nas - do kuchni matki i córki.
Świetna przekąska .
OdpowiedzUsuńKrysiu świetna przystawka:)
OdpowiedzUsuńteż uwielbiam przystrojone stoły, od razu lepiej się prezentują :)
OdpowiedzUsuńAle takiego połączenia smaków to ja jeszcze nie znałam! Zaskakujące i intrygujące :)
Świetna przekąska, doskonale wygląda na stole, zachwyci każdego :)
OdpowiedzUsuńŚwietna przystawka, elegancko podana :)
OdpowiedzUsuńKieliszeczek wina i jestem w niebie :D mniam
OdpowiedzUsuńTaka przystawka to i owszem. Zapisuję przepis. Na pewno z niego skorzystam. Pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńPyszna przystawka :)
OdpowiedzUsuńświetne połączenie! uwielbiam to połączenie dojrzewającej szynki z owocami :-)
OdpowiedzUsuńChetnie bym spróbowała,brzmi ciekawie:)
OdpowiedzUsuńBrzmi całkiem ciekawie :) Chociaż sama bym nigdy na takie połączenie nie wpadła. Hm.. ciekawe czy podają coś takiego jakieś restauracje. Wrocław ich sporo ma więc chętnie poszukam :P hehe
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie, wspaniale to wygląda. HMM, może wypróbuje!Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńi tak bez żadnych przypraw? soli też nie? jakoś wydaje mi się... goło... proszę odpowiedz
OdpowiedzUsuń- Monika
Nie przyprawiałam niczym, ponieważ szynka była lekko słona i zrównoważyła słodycz jabłka i jogurtu. Ale oczywiście można doprawić wg uznania. Wszystko zależy od tego jaką szynkę użyjemy. Pozdrawiam :)
Usuń